El centre privat-concertat LICEO està situat a la vora de la carretera N-340, al quilòmetre 74, pertany al terme municipal de Benicàssim, i està molt prop de la costa i de la muntanya.Aprofitant esta privilegiada ubicació i amb la iniciativa d’una part del professorat, es va formar un seminari d’educació ambiental baix l’assessorament del CEFIRE, amb la idea de dur a terme un projecte que va començar com un projecte global de centre amb la finalitat per una banda d’ambientalitzar, en el sentit de dissenyar una estratègia per a aconseguir educar en sostenibilitat desenvolupant una consciència ambiental en l’alumnat, tenint en compte que el concepte d’ambientalitzar fa referència tant al medi natural com al medi socio-econòmic i cultural i d’altra banda d’aconseguir que els nostres alumnes es preocupen pels problemes ambientals i que treballen per tal d’obtenir solucions als conflictes. A més, a més, també ens vam proposar connectar l’educació ambiental amb el màxim nombre de camps del saber, relacionant-la amb l’actuació educativa diària sense tractar-la d’una manera aïllada.

miércoles, 10 de junio de 2009

El ciclo del agua: "Xopín y sus amigos se van de viaje"

Los alumnos de apoyo de 1º y 2º de la E.S.O. han llevado a cabo el proceso de elaboración de un cómic.
Lo primero que se hizo fue buscar un tema interesante para el alumnado de 1º de primaria, ya que una de las finalidades es leerlo al grupo.
Una vez decidido el tema (el ciclo del agua) se planteó el desarrollo de la historia, para ello hicieron un boceto del cómic con las ideas generales.
Tras esto comenzaron a hacer los dibujos y diálogos apropiados para cada viñeta.
El trabajo ha sido muy motivador y divertido para el alumnado, fomentando el trabajo en equipo además de la comprensión y expresión oral y escrita.

No hay comentarios:

Publicar un comentario